top of page
306141495_10160332208040148_6093248671963551752_n.jpg
Engasjerende formidling (1).png

Engasjerende formidling: Et kurs for deg som vil bli trygg foran publikum

 

Ønsker du å utvikle deg som formidler? Vil du bli tryggere på å holde presentasjoner og foredrag, eller holde en tale i bryllup eller et jubileum? Engasjerende formidling er et kurs for deg som enten vil formidle noe foran et publikum for første gang, eller deg som er erfaren, men vil bli enda tryggere på å nå fram med budskapet til tilhørerne.

 

Mange mennesker frykter å snakke foran en forsamling. Mange har også opplevd at de har forsøkt å holde en presentasjon, tale eller et foredrag, og så har det blitt en negativ og stressende opplevelse. De har kjent på utrygghet og stressreaksjoner i kroppen, eller sitter igjen med en følelse av at budskapet ikke kommer helt fram. 

 

På dette kurset tas du gjennom alle stegene fra de første ideene, via tekstarbeid, øving og helt til ferdig presentasjon. Vi jobber både med innholdet, formen og framføringen. Du kommer ut av dette kurset med en omfattende redskapskasse som vil hjelpe deg videre.

​

Dette kurset finnes i tre formater:
  • Digital workshop på Zoom - 1 time (gratis). Påmelding  (Dato kommer).

  • Digitalt kurs over fire uker på Zoom (Dato kommer)

  • Helgekurs over to dager (Datoer kommer)

Velkommen til en omvisning på Korslund gård:
Helgekurs (Datoer kommer) på Korslund samskapingsgård:

Arbeidsform: Deltakerne får gjennom hele kurset hjelp til å jobbe med sitt eget stoff. Dersom du vet at du skal holde en presentasjon foran kolleger, eller en tale i et bryllup, kan du gjerne jobbe med dette. Hvis du ikke har en slik konkret plan, får du ved begynnelsen av kurset noen øvelser som gir deg et stoff å  jobbe med. Kurset veksler mellom innføringer fra kursleder, gruppediskusjoner, økter med individuelt arbeid og felles øvinger.

 

Det avsluttes med en felles økt der deltakerne får mulighet til å holde talen/presentasjonen sin med hverandre som publikum. Her er alle i samme båt og heier på hverandre. Det å jobbe med dette i en gruppe, med mulighet for individuell oppfølging fra kursleder, gir gode forhold for utvikling og læring. Kurset er analogt, både i den forstand at vi legger bort mobiltelefonene, og at vi ikke bruker powerpoint-presentasjoner. Det blir gitt tips om hvordan digitale presentasjoner kan støtte opp om fysiske framføringer, uten at man gjør seg avhengig av dem.

​

Varighet og pris: Kurset varer fra kl. 11.00 lørdag  til 17.00 søndag. Kursavgiften inkluderer overnatting på Korslund samskapingsgård, lunsj og middag lørdag, frokost og lunsj på søndag. Det er et visst antall enkelt- og dobbeltrom tilgjengelig, så det er fint  om du oppgir ved påmelding om det er i orden å dele rom med en annen.

​

Reise, ankomst og praktisk informasjon: Korslund samskapingsgård ligger en drøy times kjøring nord for Oslo. Det er parkeringsplasser på gården. Det tar 35 minutter med tog fra Oslo S til Eidsvoll stasjon, og derfra er det 15 minutter kjøring/taxi til gården. Skyss fra Eidsvoll stasjon kan organiseres.

Foto_FrederikTellerup_DSC3716.jpg
Kursleder:

Kurset ledes av Jørgen Moltubak, som  har jobbet som skrivekursinstruktør i mange år, og utviklet flere kurs i presentasjonsteknikk, blant annet “Trygg foran klassen”, for elever på ungdomstrinn og i videregående. Jørgen har skrevet en rekke bøker, og holder hvert år mange kurs, taler og foredrag basert på disse, med alt fra noen få til flere hundre deltakere i salen. Han har fortalt selvopplevde historier på ulike storytelling-arrangementer, og spiller improvisert teater, “impro”. Han bruker mange av teknikkene derfra i formdlingsarbeidet. Jørgen vil lære deg sine beste tips og teknikker for å bli trygg og engasjert på scenen.

Program og temaoversikt:

​

Lørdag

Ankomst og innsjekk fra 10.00

 

1100-1200 Lunsj med introduksjon til kurset

1200-1400 Skrivekurs - Hva skal jeg snakke om - å definere sitt stoff. Hvordan disponere manus - retorikk og struktur.

 

Pause

 

1400 - 1600 Presentasjonsteknikk: Å finne ro når kroppen stresser. Effektive øvelser for å snu frykt til formidlingskraft. Hvordan øve inn en tekst slik at den sitter i kroppen, og du ikke trenger å pugge den?

 

1600 -1800 Egentid til skriving / øving. Kan kombineres med tur i marka eller et bad i Mjøsa. Kursleder gir individuell veiledning til de som ønsker det i denne økten.

 

1900 - Middag med mulighet for spontane taler ved bordet.

 

Søndag

 

0830 - Frokost med gjennomgang av dagens opplegg

 

0930-1100 Skrivekurs - tekstarbeid. Forkorte og forlenge tekst. Bruk av fortellinger i formidling. Metaforer, bilder, og fysiske effekter. Hvordan kombinere humor og glimt i øyet med seriøsitet og alvor. Stramme opp språket.

 

1130-1300 Presentasjonsteknikk - Øving og improvisasjon. Mye av suksessen i formidling ligger i forberedelsene, og du lærer teknikker for god innøving. Samtidig vil det alltid skje uforutsette ting - hvordan inkludere dem på en god måte for å fange øyeblikket?

 

1300-1400 Lunsj

​

1400-1600 Egentid til skriving / øving. Individuell veiledning og tilbakemelding fra kursleder.

​

1600-1700 Framføring. Vi lager en “forestilling” der hver deltaker får mulighet til å presentere sitt sluttprodukt for de andre.

bottom of page