jorgenmoltubak.no logo.png
facebook.jpg

Trenger du respons underveis i skrivingen? Bestill manushjelp.

Du jobber med tekst: En novelle eller roman, kanskje en barnebok eller en fagbok. På ett tidspunkt trenger du at noen ser på teksten og hjelper det videre. Hva er bra og bør bevares? Hva har potensial og kan utvikles? Hva fungerer ikke og bør tas bort?

 

Det har blitt vanlig å bruke «testlesere» eller «betalesere». Noen ganger trenger man respons fra «hvem som helst», det viktigste er å ha vist teksten sin til noen. Andre ganger trenger man mer – kanskje spesielt hvis man jobber målrettet mot at teksten en gang skal bli en bok.

 

Hos meg får du profesjonelle tilbakemeldinger. Jeg er din støttespiller i prosessen ett eller annet sted mellom påbegynt og nesten ferdig – jeg ser etter potensial og kvalitet, og gir deg tips om hvordan du kan få mest mulig ut av stoffet. Jeg kan også peke på begrensninger som ligger i de forskjellige valgene du gjør, slik som valg av perspektiv og fortellerposisjon. Du får den motstanden som er nødvendig, og den hjelpen du behøver.

Hva kan du sende inn? Jeg jobber mest med sjangere som romaner, noveller, barnebøker og sakprosa som lærebøker og fagbøker. Men har du en annen type tekst, må du gjerne sende en forespørsel. Manus til taler og foredrag kan også sendes inn, og evt. kobles mot øving i presentasjonsteknikk.

Teknisk: Du velger om du vil ha en enkeltkonsultasjon eller en full manusgjennomgang nederst på denne siden. Oppdraget betales ved bestilling. Til gjengjeld er det en "fornøydgaranti" i form av at oppfølging er inkludert. Du kan stille spørsmål og sende tekstprøver på omskrevet tekst i etterkant, uten å betale mer.

Omfang: Til enkeltkonsultasjoner kan du sende inn ca. 10-30 sider (20.000 – 60.000 tegn) av manus + følgebrev. For full manusgjennomgang avhenger prisen av sidetall, regnet ut ved at 2000 tegn inkl. mellomrom = 1 side.

I følgebrevet på inntil én side beskriver du prosjektet. Legg følgebrevet inn i samme fil som teksten– helst først! I følgebrevet kan du skrive det du selv synes er viktig. Har du jobbet lenge med manuset, eller er det et helt nytt prosjekt? Har du skrevet mye før, eller er dette ditt første forsøk? Er det noe spesielt du ønsker at vi skal se på? Slik informasjon gir godt utgangspunkt for dialog.

 

Det nøyaktige sidetallet er ikke det viktigste. Du bør sende inn noe som er en naturlig avsluttet helhet, som et kapittel av en roman eller en novelle i en novellesamling.

Få oversikt over manus. Jeg anbefaler alle å bruke stiler i manus for å få full oversikt. I denne filmen (08:40) kan du se hvordan man gjør det, og her har du et tekstdokument du kan kopiere og bruke som mal.

Responsen: Så lenge bestillingsskjemaet er aktivt, får du respons innen fem arbeidsdager på enkeltkonsultasjoner, og fem-ti arbeidsdager på manusgjennomgang. Unntaket er i de vanlige feriene – påske, jul etc. Se eksempel på hvordan responsen blir gitt.

Bestilling: Instrukser om hvordan du sender inn tekstfilen, kommer i den automatiske bekreftelsesmailen. Du vil også få en manuell mail med bekreftelse på at alt er ok.

 

Bestill her:

manushjelp lesing.jpg
eratulogonov14-360x142.jpg
indieforfatterseminar.png
tekstrespons.png